Fanihaastattelut: Korealainen musiikki Suomessa


kirjoittaja: FALLEN

Pyysimme viittä eripuolilla Suomea asuvaa k-pop-fania haastateltavaksi ja kysyimme heiltä muutamia asioita. Kiitos kaikille haastateltaville ajastanne!

1. Hei! Esittelisitkö itsesi näin alkajaisiksi? Kuka olet, mistä tulet ja kuinka vanha olet?

Minna: Olen Minna, -90 syntynyt tyttönen pieneltä paikkakunnalta Keuruulta. Useimmille ihmisille paikkakunta ei sano mitään, joten mainitsen että se sijaitsee suhteellisen lähellä Jyväskylää.
Elina: Heippa, nimeni on Elina (kaverit sanovat relluksi), asun Hämeenlinnassa ja täytin juuri 20.
Marianna: Heipä hei! Olen Marianna, täytän tänä vuonna 18 vuotta ja tällä hetkellä asustan Pieksämäen kaupungin laitamilla.
Lahtiska: Moikka vaan! Noh, netissä mut tunnetaan nimeltä Lahtiska, että ihan siksi saa kutsua. 😎 täytän pian 18 eli ysikakkosia ollaan ja asun Jyväskylässä. Opiskelen matkailualaa amiksessa.
Sussu: Oon Sussu, Kontiolahdelta ja 15-vee.

2. Kuinka kauan olet pyörinyt korealaisen musiikin parissa?

Minna: En tarkalleen muista, mutta muutaman vuoden olen kuunnellut aktiivisemmin. Sitä ennen kuuntelin oikeastaan vain SE7ENiä japanilaisen ohessa.
Elina: Rupesin kuuntelemaan korealaista musiikkia vähän vajaa puoli vuotta sitten kaverini innoittamana.
Marianna: Jos oikein muistan, niin ensimmäisen kerran kuulin korealaista musiikkia vuoden 2007 marraskuussa, jonka jälkeen kiinnostus alkoi kasvaa enemmän. En ole siis mikään kovin vanha fani, mutten myös ihan uusikaan!
Lahtiska: Aika tasan kaks vuotta.
Sussu: Japanilaista musiikkia oon kuunnellu semmoset viis vuotta, ja kpoppiin tutustuin myös samoihin aikoihin. Nyt vuoden oon kuitenki k-poppii kuunnellu aktiivisemmin.

3. Kuinka laajalti kuuntelet k-poppia? Keskitytkö pääsääntöisesti yhteen bändiin vai kelpaako sinulle kaikenlainen k-pop?

Minna: Alussa eri bändien kuuntelu ei ollut kovin monipuolista. Kuuntelin vain juuri SE7ENiä, Super Junioria, rokimpaa TRAXia ja muutamia DBSK:n biisejä, kunnes aloin tutustua muihin kappaleisiin eri bändeiltä ja vahingossa törmäsin mm. Big Bangiin Liesin kautta. Pikku hiljaa yhä useammat ja useammat bändit veivät sydämeni. Nykyään kuuntelen useita eri bändejä ja sooloartisteja, sekä odotan innolla uusia debytoivia.
Elina: Aivan aluksi keskityin vain muutamaan (tai yhteen) bändiin, mutta nyt kuuntelen aivan laidasta laitaan ja katsastan sekä vanhoja että uusia tulokkaita tiuhaan tahtiin!
Marianna: Olen melko kaikkiruokainen minkä tahansa musiikin suhteen, niin myös korealaisen musiikin. Soittolistoiltani löytyy mainstream-popista indie-musiikkiin ja hiphopista trottiin, joten melkeinpä kaikki kelpaa.
Lahtiska: Oikeestaan kaikenlaista. Keskityn tiettyihin bändeihin enemmän, mutta tosi monenlaista korealaista musiikkia menee.
Sussu: Big Bang on miulla se ykkösbändi, mutta löytyy paljon muitaki bändejä joita kuuntelen (Super Junior, B2ST, 2NE1, DBSK, 4minute..).

4. Jos kuuntelet useampaa bändiä, niin löytyykö sieltä yhtä suosikkia, jonka toimintaa seuraat enemmän kuin muiden? Kuinka tutustuit tähän bändiin?

Minna: On vaikea valita vain yhtä suosikkia, sillä kaikilla on omat puolensa ja ovat tyyliltään erilaisia. Mainitsen kuitenkin Super Juniorin ja Big Bangin. Täytyy myöntää, että en enää muista kuinka tutustuin SuJuun. SuJu on ollut kova suosikki alusta asti, joten luulisi muistavan, mutta ei. Big Bangiin tutustuin siis Lies-biisin kautta, kuten aikaisemmin mainitsin. Etsin silloin jotain tiettyä kappaletta ja mietin että mikähän bändi tuo Big Bang on kun sen nimi putkahtaa joka paikassa esiin. Minua jopa ärsytti se. Päätin kuunnella tuon kyseisen biisin ja sen jälkeen olin lähes shokissa. Se oli mitä mahtavin musiikillinen nautinto. Loppu päivä menikin ottaessa bändistä ja sen muista biiseistä selvää. Olen huomannut seuraavani aika tiivisti myös monia uusia ryhmiä. Eli nykyään on siis todellakin aika vaikeaa enää valita yhtä yli muiden.
Elina: Minulla on todella monta suosikkibändiä k-popin keskuudessa, mutta jos yksi pitää nostaa yli muiden, niin kyllä se on ehdottomasti Big Bang! Tutustuin tähänkin bändiin kaverini kautta ja koska kyseisen bändin musiikkityyli oli enemmän minunlaistani, tykästyin siihen heti ja se vei minut täysin mennessään!
Marianna: Täytyy myöntää, että löytyy. Tällä hetkellä suosikkini on ”veljesbändiryhmä” OneDay, eli 2AM sekä 2PM. Molempiin bändeihin tutustuin heidän debyyttiensä aikoihin, mutta kiinnostus kasvoi enemmän noin vuosi sitten. Seuraan myös So Nyuh Shi Daen toimintaa melko ahkerasti.
Lahtiska: No ei varmaan yllätyksenä tule kun sanon että se bändi on Super Junior. Seuraan suht aktiivisesti muitakin mutta näitä poikia eniten. Yks tuttu linkitti mulle Don’t Donin ”KUKA TUO PUNAPÄÄ ON?!?!”. Hypetys alko melkeen heti. … Selvennyksenä vielä että Heechul ei ole mun suosikki enää!
Sussu: Big Bang, sitä tulee melkein 24/7 kuunneltuu. BB-uutisia lueskelen päivittäin, höpisen kavereille poikien tekemisistä ja biiseistä (ajan ihmiset hulluuden partaalle..). Big Bangistä ekaa kertaa luin KoMEn sivuilta, ja siitähän se sitten lähti 🙂

5. Kummasta esimerkistä tunnistat itsesi: kun jokin bändi julkaisee uuden kappaleen, luukutatko sitä turtumukseen asti vai kuunteletko sitä sen verran säästeliäästi ettet kuluta sitä ainakaan ihan heti puhki?

Minna: Popitan, popitan ja vielä vähän popitan. Popittaminen on toinen nimeni. Jos suosikkibändiltä ilmestyy jotain uutta, tulee luukutettua biisiä aika usein siihen pisteeseen että tarvitsee vähän taukoa.
Elina: Kuuntelen uusia kappaleita aika säästeliäästi, koska en ylipäätäänkään tykkää luukuttaa samaa biisiä montaa kertaa peräkkäin (oli biisi kuinka hyvä tahansa), joten ei ole vielä ikinä tullut ongelmaa että joku biisi olisi ”kulunut puhki”.
Marianna: Olen ehkä noiden esimerkkien välikohta. Jos kappale on heti ensikuulemalta todella hyvä, saatan luukuttaa sitä muutaman päivän putkeen. Yleensä kuitenkin tarvitsen hieman aikaa ennen kuin uudet biisit kolahtavat kunnolla.
Lahtiska: Luukutan uupumukseen asti! Tosin jos biisi on oikeesti hyvä eikä vaan kertakäyttökamaa, tulee sitä kuunneltua paljon sen suurimman hypetyksenkin jälkeenkin. Esimerkkinä Super Junior M:n Super Girl.
Sussu: No oikeestaan molemmat.. Kuuntelen jotakin biisiä todella paljon, mutta en kuitenkaa kyllästy siihen koskaan. Esim. Big Bangin Ora Yeah, kuuntelin sitä melkeinpä ihan liikaa mutta silti se jaksaa tanssittaa. Mutta BB:n Lollipopin kuuntelin täysin puhki kun ekaa kertaa sen kuulin, ja nyt se ei jaksa innostaa enää niin paljon.

6. Asteikolla 1-10 kuinka fanityttömäinen olet?

Minna: Se vähän riippuu. En nykyään jaksa muistaa joka ihmisen syntymäpäiviä ja kaikenmaailman lempivärejä. Ei oikeastaan edes kiinnosta jaksaa. Mutta se intoilu uusista julkaisuista, photoshooteista, ohjelmissa vierailuista yms. saa sekoamaan. Totaalisesti. En anna numeroa itselleni. 😀
Elina: En osaa sanoa tarkalleen millä asteikolla olen, mutta fanituksen kautta olen aloittanut paljon asioita joita en muuten olisi ja seuraan uusia k-pop-uutisia päivittäin. En kuitenkaan ole vielä osallistunut tapahtumiin tai ollut muuten aktiivinen, joten ehkä se olisi joku 7?
Marianna: Jos nyt ihan totta puhutaan, niin kyllä se numero aika korkealle menee. Riippuu vähän, että mitä vaaditaan 10-numeroiselta fanitytöltä. Mutta sanotaan, että 9-!
Lahtiska: 11.
Sussu: Vähintään 8½. Välillä oikein hävettää. Yritän kyllä hillitä lemppareitten ihkuttamista, mutta aina se ei onnistu..

7. Katsotko korealaisia TV-draamoja? Jos katsot niin mainitse lempisarjasi.

Minna: Niitä on tullut katsottua vähän vähemmän. Pitäisi aloittaa muutamia, mutta ei vain saa aikaiseksi. Muutamaa tulevaa kyllä odotan jo innolla ja alan luultavasti seuraamaan. Boys Over Flowers oli ensimmäinen korealainen sarja minkä katsoin ja se onkin suosikkini. On jopa liian hyviä muistoja sen seuraamisesta.
Elina: Olen tähän mennessä katsonut vain korealaisia elokuvia, mutta olen juuri aloittamassa IRIS-sarjan katsomisen ja sen myötä varmasti alan seuraamaan enemmän myös korealaisia draamoja.
Marianna: Onhan niitä muutama tullut katsottua, vaikka enemmänkin pitäisi kyllä katsoa. Tämänhetkinen suosikkini on You’re Beautiful, jota tähdittävät Park Shinhye, Jang Geunsuk, C.N.BLUEsta tuttu Jung Yonghwa sekä F.T Islandin vokalisti Lee Hongki. Suosittelen lämpimästi, jos vähänkään on halua katsoa! Myös The Man Who Can’t Get Married -draama oli erittäin viihdyttävää katseltavaa, pelkästään jo Ji Jinheen loistavan näyttelijäsuorituksen takia!
Lahtiska: En oikeestaan. Leffoja enemmän. Lempparileffa tällä hetkellä on Hello Schoolgirl.
Sussu: K-draamoihin en oo vielä kerinnyt tutustua, mutta IRIS sai miut täysin koukkuun. On kyllä tarkotus k-draamojaki ruveta katsomaan.

8. Entäs katsotko korealaisia TV-sarjoja, kuten esimerkiksi Star Kingiä, Star Golden Belliä tai Idol Armya?

Minna: Youtubesta tulee katseltua aina silloin tällöin mm. Star Kingin ja Star Golden Bellin jaksoja, sekä pätkiä niistä. Kaikkia sarjoja ei edes muista mitä on katsonut ja tulee katseltua vieläkin. Nyt seuraan tiiviimmin Idol Armyn MBLAQ-kautta, Idol Maknae Rebellionia, SHINee Hello Babya, sekä U-Kiss Vampirea.
Elina: Innostun aina silloin tällöin katsomaan useamman jakson jostain TV-sarjasta (mm. Star Golden Bell, Kang Shim Jang (Strong Heart)), mutta en seuraa mitään vakituisesti. Exploration Of The Human Body lienee ainoa korealainen TV-sarja, josta olen katsonut jokaisen jakson näin jälkikäteen.
Marianna: Kaikkia kolmea olen katsonut, ja joitakin muita myös, kuten Invincible Youthia ja Family Outingia.
Lahtiska: Star Golden Bell on rakkaus. Kunpa joku vaan subbais niitä jaksoja missä sujut on…
Sussu: Sama juttu ku k-draamoissa. Paitti Family Outingii katson satunnaisesti.

9. Löytyykö lähipiiristäsi muitakin korealaista musiikkia kuuntelevia henkilöitä?

Minna: Olen saanut vedettyä parhaan kaverini aika hyvin korealaisen musiikin pariin. Yritän jatkuvasti aivopestä uusilla debytoivilla bändeillä, suhteellisen onnistuneesti. :’D Minä kuitenkin seuraan aktiivisesti uutisia ja julkaisuja, kun taas ystäväni kuulee niistä lähinnä minulta. Toiselle ystävälleni kuuntelutan satunnaisia meneviä biisejä, joihin hänkin joko tykästyy tai sitten ei.
Elina: Eräs hyvä kaverini minut k-popista alunperin sai innostumaan, jonka jälkeen muutama kaveri on innostunut myöskin, joten muutama löytyy ja kämppikseni ”joutuvat” kuuntelemaan sitä aina kun olen kotona.
Marianna: Joskus pari kaveriani innostuivat korealaisesta musiikista, mutta se taisi olla vain hetken huumaa!
Lahtiska: Totta kai.
Sussu: Paras kaveri kuuntelee Big Bangiä, ei kuitenkaan samalla intohimolla kuin mie. Ja DBSK:ia hän kuuntelee myös. Myös pikkusisko kuuntelee välillä Big Bangiä.

10. Oletko tutustunut netin välityksellä muihin k-pop-faneihin?

Minna: IRC-Gallerian kautta on tullut hiljattain tutustuttua enemmän. Olen luonteeltani erittäin ujo, joten tutustuminen on hankalaa netissäkin.
Elina: En ole netissä tutustunut muihin k-pop-faneihin mitenkään tarkemmin, mutta olen kyllä jutellut aiheesta monenkin kanssa.
Marianna: Muutamaan toiseen k-pop-faniin olen tutustunut ja ystävystynytkin.
Lahtiska: Olen.
Sussu: Joo, Big Bangin kautta löysin hyvän ystävän, on kiva jutella jonkun ”enemmän asiaa tuntevan” ihmisen kanssa samoista mielenkiinnonkohteista.

11. Oletko koskaan käynyt k-pop-miitissä?

Minna: En vielä, mutta mahdollisesti pian.
Elina: En ole vielä käynyt miiteissä, mutta kyllä varmaankin tulevaisuudessa osallistun sellaiseen mikäli mahdollista.
Marianna: En ole, vielä!
Lahtiska: En, Super Junior -maratooneja on kyllä kaveriporukalla järkätty, mutta ei kai niitä miiteiksi voi kutsua.
Sussu: Joensuun seudulla niitä ei taija olla, en oo ainakaa ite kuullu että olis. Mutta olis tosi mukavaa jos täälläki päin kpop-fanit miittailis.

12. Oletko koskaan tehnyt k-pop-cosplay-asua? Jos olet, keneksi pukeuduit?

Minna: En ole tehnyt. Olisihan se ihan kiva joskus.
Elina: Tähänkin täytyy vastata että en vielä kun olen aika ”tuore” fani, mutta cosplay-mahdollisuutta on mietitty kaverin kanssa paljonkin, ja mikäli näin kävisi, olisin ehdottomasti GD. 8)
Marianna: Eipä ole koskaan tullut cossattua ketään, en taida olla tarpeeksi ahkera siihen puuhaan.
Lahtiska: Tarkoitus oli, mutta se idea vähän vesittyi..
Sussu: En oo uskaltautunu cosplayta kokeilemaan.. vielä 😀

13. Onko k-pop saanut sinut innostumaan jostakin asiasta, kuten korean kielen opiskelusta tai onko sinulla kenties suunnitelmissasi matka Koreaan?

Minna: Haluaisin toki oppia kyseistä ja montaa muutakin kieltä, mutta paikkakunnallani ei ole paljon opiskelumahdollisuuksia. En ole tällä hetkellä kovin motivoitunut itsenäiseen opiskeluunkaan. Pienestä asti on kiehtonut aasialaiset kulttuurit, joten olisi mahtavaa joskus matkata edes johonkin Aasian maahan joskus. Tuskin tulee kuitenkaan tapahtumaan lähivuosina. En ainakaan usko. Pitää ensin ainakin kerätä enemmän rohkeutta.
Elina: K-pop on saanut minut innostumaan monestakin asiasta jota en muuten olisi tullut ajatelleeksikaan: aloitin korean kielen itsenäiset opiskelut ja olen myös säästänyt jo paljon rahaa sitä varten, että joku päivä voin itse lähteä käymään Etelä-Koreassa. Aloitin myös Big Bangin musiikkivideoiden innoittamana hip-hop-tanssitunnit ja jatko-opintopaikkaani olen katsonut sillä silmällä, että mistä voin lähteä vaihto-oppilaaksi Etelä-Koreaan.
Marianna: Koreaa olisi tietty mukava opiskella, mutta ihan kokemuksesta voin sanoa, ettei yksinopiskelu ole ihan minun juttuni, eikä korean tunteja harmikseni järjestetä täälläpäin.
Lahtiska: Reissuun oon lähössä ensi kesänä! Kielen opiskelu ois tosi mielenkiintosta ja oon vähän katellukkin perusjuttuja mutten osaa oikeastaan mitään… Vielä 😉
Sussu: Ensi kesänä ois tarkotus tehä matka Japaniin ja Koreaan. Ja olisi tosi kiva opiskella koreaa, se on kaunis kieli 🙂

14. Miksi juuri k-pop? Mikä juuri siinä säväyttää sinua?

Minna: Sen kun tarkalleen tietäisi. Se ei ole pelkästään ainakaan kieli, vaikka se kuulostakin mukavalta. Biisit vain tuntuvat vetoavan paremmin kuin useimmat länsimaalaiset listahitit nykyään. Pidän tanssimisesta ja koreografiat liittyvät suuresti kpopin maailmaan, joten se ainakin on yksi tekijä. Nuorempana en ollut kovin tietoinen esim. Backstreet Boysista tai muista poikabändeistä, sillä en saanut levyjä. En osannut silloin fanittaa oikein mitään, joten ehkä poikabändikausi on sitten putkahtanut vähän myöhässä (nauraa). Mukavaa on myös seurata bändien jäsenien vierailuja eri ohjelmissa, jotka sitten tuovat julkisuutta ryhmille. Vierailut ovat nykyään usein välttämättömyys, mikä on aika surullista. Useat lahjakkaatkin yksilöt ja ryhmät voivat jäädä varjoon, kun heitä ei markkinoida tarpeeksi, eikä saada esille.
Elina: Huomattava asia joka on hienompaa k-popissa on se, että monilla yhtyeillä on upeita koreografioita, joista tulee todella suosittuja ja fanit opettelevat niitä (mm Wonder Girls – Tell Me, F.Cuz – Jiggy, SuJu -Sorry Sorry.. etc), mutta myös musiikki ylipäätään on paljon pirteämpää ja bändit ottavat faninsa hyvin huomioon. Myös bändien imago on mietitty tarkkaan. Eikä sovi unohtaa faktaa että korealaisten poikabändien jäsenet ovat aina parasta mahdollista silmänruokaa.! ;D
Marianna: Tietysti suurin osatekijä on se, että k-pop kuulostaa hyvältä minun korviini ja tykkään kuunnella korealaista musiikkia. Mutta myös toinen syy, miksi pidän juuri k-popista, on artistien välinen lämminhenkisyys ja perhemäisyys, jota näkee aika vähän loppujen lopuksi esimerkiksi länsimaisten yhtyeiden välillä.
Lahtiska: Senku tietäis… J-rock alkaa käydä vähän tylsäksi. En tiiä.
Sussu: Tarttuvia ja tanssittavia biisejä, mielenkiintoisia bändejä.

15. Mainitse yksi asia minkä muistat k-popista. Onko sinä aikana, jona olet kuunnellut korealaista musiikkia, tapahtunut jotain suurta, tai onko pinnalle kenties putkahtanut jokin uutuusbändi jonka haluaisit mainita?

Minna: Bändeistä täytyy ehdottomasti mainita SHINee, sekä viime vuonna debytoinut 2NE1. Odotankin kovasti 2NE1:n tulevaa albumia, mikä toivottavasti julkaistaan mahdollisimman pian. Sen julkaisu kun on lykkääntynyt jo aikaisemmin. Pakko mainita tapahtumista Wonder Girls -tyttöbändin 76. sija USA:ssa Billboard Hot 100 Single-listalla.
Elina: Asia/tapahtuma joka tuli nyt kysymyksen myötä ensimmäisenä mieleen on suurimman idolini G-Dragonin keikkaskandaali, josta noussutta poliisitutkintaa en sulata millään! Myös Super Juniorin Kanginin tapahtumat jäivät mieleen, sillä toivoisin hänen jo pian palaavan Super Juniorin riveihin. Toki hyviäkin asioita tapahtui mm. uusien bändien myötä.
Marianna: Nyt ensimmäisenä mieleen tulee 2PM:n Jayn lähtö takaisin Amerikkaan, joka edelleen varmasti kaivertaa kovasti monien fanien mieliä. Ja jos saa mainita tulevia debyyttejä, niin eniten tällä hetkellä odotan XINGin neljännen sukupolven jäsenien uuden bändin D-NA:n debyyttiä!
Lahtiska: Se kun löysin Moon Hee Junin! Yks parhaista uusista musiikillisista löydöistä. SUOSITTELEN TODELLAKIN!
Sussu: Ensimmäinen kerta kun kuuntelin k-poppia on jääny mieleen. Super Juniorin Haengbok oli kyseessä ja aattelin että kaikki kpopparit on tosi ”kawaii”, ja että kaikki k-biisit on sulosta poppia. Myöhemmin opin että k-pop on paaaaaljon enemmän! Muistan myös kaikkien k-pop-bändien/artistien biisit jotka ensimmäisinä kuulin ;D Ne biisit jää aina mieleen ja tuo muistoja mieleen. Ja ne biisit yleensä on ne kaikkein tärkeimmät.

16. Omistatko yhdenkään bändin albumia, julistetta tai muuta oheistuotetta? Jos omistat niin mistä olet saanut sen/ne?

Minna: Onhan noita levyjä nyt kertynyt jo useampi kymmen. Muutaman konsertti-dvd:n omistan myös. Julisteita on niin paljon kuin seinille mahtuu. Enää en niitä kuitenkaan tilaa vaikka haluaisin, sillä seinille ei vain mahdu. Muitakin muutamia oheistuotteita löytyy mm. huivi, pinssejä ja koruja. Ei kuitenkaan paljon ole niitä. Olen tilannut kaikki aina YesAsialta.
Elina: Vielä en omista yhtäkään albumia, mutta olen laittanut yesasia.com-sivustolta tilaukseen mm. Big Bang -julisteita sekä G-Hood -nimellä kulkevan hupparin, jollainen G-Dragonilla oli eräässä live-esiintymisessään, ja aion tilata myös joitakin keikka-DVD:itä heti kun ne ilmestyvät.
Marianna: Levyjä omistan jonkun verran, mutta oheistuotteet ovat jääneet vähän vähemmälle. Kaikki albumit olen ostanut internetistä online-kaupoista.
Lahtiska: Super Juniorilta vaikka mitä, levyjä, dvd:itä, sukkia yms. Moon Hee Junin keikka-dvd ja pari leffaa. Netistä tilaamalla oon saanu suurimman osan.
Sussu: Big Bangin Global Warning -dvd, kaks BB:n julistetta, G-Dragonin Heartbreaker ja GD-huppari. BB-painotteista 😀 Tilasin dvdheavenilta ja YesAsialta.

17. Sano terveisesi muille korealaisen musiikin ystäville! Kiitos kun suostuit haastateltavaksi.

Minna: Toivotaan yhdessä tälle vuodelle enemmän iloisia kuin surullisia tapahtumia musiikkimaailmassa! Kaikki uudet korealaisen musiikin kuuntelijat ovat tervetulleita^^
Elina: Kaikille k-pop-faneille oikein mahtavaa kuluvaa vuotta ja jatketaan k-pop-aallon levittämistä suomeen! 🙂
Marianna: Keep up the good work! Ja kiitoksia, kun sain olla haastateltavana!
Lahtiska: Keep supporting Super Junior! Pojilla on nyt vaikeeta, mutta kuten Teukki sanoo ”tämä ei ole loppu vaan uusi alku”. K-pop fighting! :–)
Sussu: Levitetään k-popin ilosanomaa kaikille~! Fighting~