© Playful Kiss / All Rights Reserved

Fanihaastattelu: korealaiset draamat


kirjoittaja: ichi

Korealaiset draamat ovat nousseet suosioon k-popin yleistyttyä. Syy saattaa löytyä ihan jo siitäkin, että monet korealaiset artistit eivät ole pelkästään erikoistuneet musiikkipuolelle – heitä löytää mm. teatterista, TV:stä ja valkokankaalta.

Amy S, Filippiinit

Miten kuulit korealaisista draamoista?
Korealainen ystäväni kertoi minulle Pastasta. Hän suositteli sitä minulle ja uskoi minun tykkäävän siitä. Hän oli oikeassa, se oli hyvä. Sen jälkeen kyselin muilta ystäviltäni, mitkä heidän mielestään ovat hyviä tai mistä he uskoivat minun pitävän. Minulla on ikuinen lista draamoista, joita haluan katsoa.

Mitä korealaisia draamoja olet katsonut?
Olen katsonut Pastan, Boys over flowersin, Playful kissin, Coffee princen, Personal tasten, You’re beautifulin, Sungkyunkwan scandalin, Secret gardenin, Mary stayed out all nightin, 49 daysin, Full housen, My girlin, The greatest loven ja Shining inheritancen. Tällä hetkellä katson My girlfriend is a nine-tailed foxia.

Mitä ajattelit niistä?
Nämä draamat olivat kaikki hyviä. Joistakin niistä todella, todella nautin!

Mikä on suosikkkisi?
Suosikkini valitseminen on todella hankalaa, varsinkin kun olen nähnyt draamoja niin monta. Aluksi suosikkini oli 49 days, mutta lopetin juuri Shining inheritancen katsomisen ja se on todella suosikkini.

Mitä haluaisit katsoa tai mikä kuulostaa kiinnostavalta? Miksi?
Tällä hetkellä minulla on kesken My girlfriend is a nine-tailed foxin katsominen. Kuulin, että se on todella hyvä ja siinä on myös Lee Seung Ki, joka on myös Shining inheritancessa. Olen myös kuullut, että Dream high on hyvä, joten haluan myös katsoa sen. Haluan myös katsoa Flower boy ramen shopin suurimmaksi osaksi Jung Ill Woon takia. Haluan katsoa kyseiset draamat, koska olen kuullut niiden olevan hyviä ja rakastan korealaisia draamoja.

Oletko löytänyt uusia artisteja tai ryhmiä draamojen kautta?
Itseasiassa olen löytänyt uusia tuttavuuksia. You’re beautifulin Jung Yong Hwa on pop-yhtye CN Bluessa. Minulla on kappaleita heiltä ja Jung Yong Hwalta itseltään. Minulla on myös muutama kappale Boys over flowersin soundtrackilta Kim Hyun Joongin esittämänä. Hän myös näyttelee kyseisessä draamassa ja on mukava pop-yhtye SS501:ssä. Joten minulla on kappaleita heiltä, sekä myös häneltä itseltään.

Mitä draamoja suosittelisit lukijoillemme?
Suosittelen katsomaan Shining inheritancen, 49 daysin ja Secret gardenin! Oikeastaan, suosittelisin kaikkia katsomiani draamoja lukijoille!

Lucia, 21-vuotias, Suomi

Mitä korealaisia draamoja olet katsonut?
City Hunter, Coffee Prince, Flower Boy Ramyun Shop, Mary Stayed Out All Night, Oh! My Lady, Secret Garden ja Minami Shineyo on tullut katsottua kokonaan (jotkut useampaankin otteeseen). Lisäksi ”Keskeneräisiä, katso loppuun” -listaltani löytyy kahdeksan draamaa. Viimeisimpänä aloin seuraamaan Padam Padamia!

Mitä mieltä olit? Mikä on suosikkisi?
Kaikista läpikatsotuista olen tykännyt! Ainoastaan Mary Stayed Out All Night oli jokseenkin pettymys; jaksoin katsoa sen loppuun asti ainoastaan lempinäyttelijöideni (Jang Geunseok, Kim Jaewook) ja pääkuvauspaikan (Hongdae) vuoksi. Suosikkidraamani on ehdottomasti You’re Beautiful.

Mitä haluaisit katsoa tai mikä on kuulostanut kiinnostavalta? Miksi?
Beethoven Virus, Full House, My Girlfriend Is A Gumiho, Paradise Ranch, Vampire Idol, Legend of Hyang Dan… Näitä riittää! Liikaa draamoja, liian vähän aikaa. Yleensä kiinnostun draamoista muiden fanien hypetyksen ja/tai näyttelijöiden perusteella.

Oletko tutustunut uusiin artisteihin draamojen kautta?
Ei ainakaan äkkiä tule mieleen muita kun C.N.BLUE, jonka laulaja-kitaristi Yonghwa näytteli You’re Beautifulissa bändin ollessa vielä indie. Kuuntelen lähes aina katsomieni draamojen soundtrackit vähintään kerran läpi, mutta useimmiten olen joko tiennyt niillä esiintyvät artistit etukäteen tai sitten olen tykästynyt ainoastaan yksittäisiin biiseihin enkä sen kummemmin ottanut selvää biisin esittäjästä.

Miten tutustuit draamoihin?
Aloitin japanilaisista draamoista neljä vuotta sitten ja k-popin löydettyäni luonnollinen seuraus oli alkaa katsoa myös k-draamoja.

Mitä draamoja suosittelisit lukijoillemme?
You’re Beautiful, City Hunter ja Coffee Prince ovat kolme parasta ja koukuttavinta, suosittelen kaikille!

Iiris, 20-vuotias, Suomi

Mitä korealaisia draamoja olet katsonut?
Ne draamat jotka olen saanut katsottua alusta loppuun voi varmaan laskea yhden käden sormilla, mutta nähty on mm. Oh! My lady, Secret Garden, You’re beautiful, Athena – Goddess of War.

Mitä mieltä olit? Mikä on suosikkisi?
Onhan aasialaiset draamat yleisesti ottaen ihan erilaisia länsimaisiin sarjoihin verrattuna, ja niiden katselu on mukavaa vaihtelua. Jokaisessa jaksossa tapahtuu paljon, mutta toisaalta tarinan eteneminen on välillä turhan hidasta, ja mun kaltaiselle vähän kärsimättömälle ihmiselle näiden sarjojen katsominen varsinkin yksin on hyvin hidasta, kun ei vaan keskittyskyky riitä.
Ihmissuhteiden kuvaus erityisesti näissä nuorisolle suunnatuissa sarjoissa on ihan eri luokkaa kuin länsimaalaisissa vastaavissa sarjoissa, mutta omalla tavallaan korealaisten draamojen romantiikka on söpöä ja kaikessa siveydessäänkin viihdyttävää. Huumorin ymmärtäminen oli alkuun ehkä hieman hankalaa, kun korealainen tapakulttuuri jne. oli itselleni ihan tuntematonta.

Olen niin vähän saanut katsottua draamoja kokonaan ja jokaisessa niissä on ollut paljon mieleenpainuneita asioita, mutta sanoisin kyllä, että Oh! My lady ja Athena nousevat ylitse muiden. Oh! My lady on ehkä hieman muita näkemiäni romanttisia komedioita kypsempää katsottavaa. Athena taas on vetänyt välillä ihan sanattomaksi, tykkään tässäkin draamassa siitä tietynlaisesta kypsyydestä ja no, draamasta, en ole ikinä ollut näiden pelkkien romanttisten hömppäkomedioiden suurin fani. Sen lisäksi Athenan näyttelijäkaarti on mieletön.

Mitä haluaisit katsoa tai mikä on kuulostanut kiinnostavalta? Miksi?
Aloitin tossa pari viikkoa sitten City Hunterin katsomisen ja sen haluaisin saada katsottua ihan loppuun jossain vaiheessa, sen verran kiinnostavalta vaikutti. Lisäksi parhaillaan pyörivää Dream High 2:sta kiinnostaisi muutama jakso katsella ihan näyttelijöiden takia (Sistarin Hyorin, Ailee).

Oletko tutustunut uusiin artisteihin draamojen kautta?
You’re beautifulin kautta tuli tutusttua Jang Geun sukin musiikkiin jonkin verran, tai siihen vähään mitä mieheltä on ilmestynyt, ja Secret Gardenin OST:lta tarttui muutama yksittäinen kappale soittolistalle, muttei suosikiksi asti ei ole uusia artisteja draamojen kautta päässyt nousemaan.

Mitä draamoja suosittelisit lukijoillemme?
Kannattaa valita ihan sen genren mukaan mistä itse tykkää, You’re beautiful on tuttu varmasti jokaiselle vähänkään draamoja katselleelle, mutta ihan uusille katselijoille siitä on varmaan aika hyvä lähteä. Athenaa on myös pakko suositella, se poikkeaa niin paljon näistä perinteisistä *romkomeista.

*Romkomella tarkoitetaan romanttista komediaa.

Pienet esittelyt

Suosituimmat korealaiset draamat ovat romanttisia komedioita. Haastatteluissa tuli pitkä lista draamoja, joten seuraavaksi on hieman esittelyä ja näyttelijäkaartia muutamista suosituista draamoista.

Boys over flowers

Tunnetaan myös nimellä Boys before flowers. BOF on romanttinen komedia, jota alettiin julkaista tammikuussa 2009. 25-jaksoinen draama sisältää varsin näyttävän näyttelijäkaartin, johon lukeutuvat mm. Lee Min Ho, Koo Hye Sun, Kim Joon, Kim Bum ja Kim Hyun Joong.

Tavallisen perheen tytär, Geum Jan Di työskentelee perheensä kuivapesulassa, jonka kautta hän kummasti luo yhteyden ylellisen Shinwan lukion kanssa. Ongelmiin törmäilevä tyttö joutuu koulussa silmätikuksi neljän lellityn ja rikkaiden poikien kanssa.

Full House

Han Ji Eun palaa Kiinan matkaltaan kotiin vain huomatakseen, että hänen parhaat ystävänsä ovat vieneet häneltä kaiken. Saadakseen omaisuutensa takaisin hän suostuu järjestettyyn avioliittoon, kunnes tunteet astuvat peliin. Full House on 2000-luvun puolivälissä julkaistu romanttinen komedia. Draaman pääosasta löytyy iki-ihana Bi/Rain.

Mary stayed out all night

Draama kertoo Wi Mae Rista, joka on epäonnistuneen bisnesmiehen, Wi Dae Hanin, tytär. Samalla kun Mae Ri tekee tuttavuutta uuden ystävänsä kanssa, Jun Suk ilmestetyy kaupunkiin ja hän pelastaa vanhan tuttavansa luotonottajilta. Maksaakseen pelastuksensa takaisin, Dae Han lupaa tyttärensä naimisiin Jun Sukin pojan kanssa.

Jang Geun Suk tekee hyvää työtä tässä romanttisessa komediassa kollegansa Kim Jae Wookin kanssa. Draama eroaa muista kanssatovereistaan aivan juonenkulun perusteella. Verraten esimerkiksi Boys over flowersiin tai You’re Beautifuliin juoni ja katselukokemus muistuttavat pienissä määrin länsimaista saippuaoopperaa. Mutta sisimmiltään tämäkin draama on kyllä draama ja sama romanttisuus on tuotu esiin myös tässä.

My girlfriend is a nine-tailed fox

Lee Seung Ki näyttelee draamassa, johon voi törmätä myös nimellä My girlfriend is a gumiho. Vaikka juoni on hyvin fantasiapitoinen, siinä on siitä huolimatta pidetty draamojen romanttisuus. Cha Dae Woong vapauttaa yli 500 vuotta maalauksessa vangittuna olleen yhdeksän häntäisen olennon. Hän ei heti ymmärrä tekojensa merkitystä, mutta oppii pian ymmärtämään. Vaarallinen kettu on vapautensa velkaa ja haluaa maksaa sen takaisin, kuten hän haluaa myös muuntautua ihmiseksi.

Oh! My lady

Tämä Super Juniorista tutuksi tulleen Siwonin tähdittämä draama on myöskin romanttinen komedia. 16 osan lyhykäisyydessään tämä sopii myös hieman aikuisempaan makuun. Draama säilyttää korealaisen siveellisyytensä, mutta aikuisemmalla tyylillään. Kaksi nenäkkään ihmisen maailmaa kohtaa, kun Yoon Gae Hwa ottaa vastaan työn, jossa hän tapaa suuren luokan tähden, Sung Min Woon. Kompastelevan alun ja monien kommelluksien jälkeen he päätyvät hyvin kiusalliseen asuinvaihtoehtoon.

Personal taste

Lee Min Ho tähdittämä, Personal preferencenäkin tunnettu sarja on täysin romanttinen komedia, mutta alku saattaa aiheuttaa katsojalleen kysymysmerkkejä mieleen. Muutaman jakson jälkeen, kun draaman ideasta saa kiinni, voi sen katselua jatkaa normaalisti, eikä kysymyksiä mieleen enää ilmaannu. Jeon Jin Ho tekeytyy homoksi päästäkseen asumaan saman katon alle naisen kanssa. Park Kae In on luottavainen nainen, joka saa vastaansa täyden yllätyksen, kun lopulta selviää, ettei hänen kämppäkaverinsa olekaan, mikä väittää olevansa.

Playful kiss

Kim Hyun Joong tavataan taas draamassa, jonka miljöö kohdistuu kouluun. 16-osaisessa draamassa vilisee koulupukuja ja romanttiikkaa. Draama tunnetaan myös nimellä Mischievous kiss.

Oh Ha Ni on ihastunut suosittuun Baek Seung Joon, joka taas ei pidä typeristä tytöistä ollenkaan. Seung Jon ikäväksi nuorten isät tuntevat toisensa, ja maanjäristyksen tuhottua Ha Nin talon, hänen isänsä ryntää ojentamaan auttavaa kättä. Miten heiltä onnistuu saman katon alla asuminen?

You’re beautiful

Tämä draama on yksi suosituimmista korealaisista draamoista. Draaman pääosiin on kerätty aikamoinen kaarti, joihin lukeutuvat mm. Jang Geun Suk, Lee Hong Ki, Park Hye Sun ja Jung Yong Hwa. Tämäkin sarja edustaa romantiikkaa ja komediaa, mutta juoni on kerätty hyvin kokoon vain 16 jaksoon.

A.N.JELL on yksi Korean suosituimpia bändejä, joka saa uuden vahvistuksen joukkoonsa. Go Mi Nam joutuu kuitenkin lähtemään Yhdysvaltoihin silmäleikkaukseen, jolloin heidän agenttinsa saa ideaksi ottaa Mi Namin kaksoissisaren peitetehtävään siksi aikaa, kunnes Mi Nam on taas kunnossa. Nunnaksi aikonut Mi Nyu joutuu käymään läpi kunnon muuntautumisleikin, että pystyy korvaamaan veljensä tämän paluuseen asti.