© SM Town

EXO – For Life


kirjoittaja: Satu Lehtinen

Korealainen megapoppoo EXO julkaisi kolmannen, viisikappaleisen talvialbuminsa 19.12.2016.

Minialbumin pyöräyttää käyntiin nimikkoballadi For Life. Pianolla ja jousin maltillisesti säestetty herkkä kappale antaa kaikkien bändin jäsenten näyttää laulutaitojaan. Biisin sanoituksissa pojat tunnustavat rakkauttaan ja antavat sydämensä ja sielunsa rakastetulleen koko loppuelämäksi — For life.

Nimikkosinkun musiikkivideo on kuvattu kuin pieni elokuva, ja siinä bändi etsii menetettyä rakkauttaan, joutuen kuitenkin lopuksi tyytymään vain muistoihin.

For Lifen herkästä maisemasta siirrytään heti hyväntyyliseen pop-kappaleeseen Falling For You. Biisissä taustalla kilkattelevat jouluiset kulkuset ja kertosäkeen koukku nappaa mukaansa heti. Biisi vuorottelee kevyen laulannan ja pehmeä-äänisen räppäämisen välillä. Sanoitukset heijastelevat biisin iloista tunnelmaa ja kertovat tunteiden tunnustamisesta ihastukselle.

Kolmantena on lämmin R&B-balladi What I Want For Christmas, jossa päävokalistit Chen, Baekhyun ja D.O. sekä ryhmän johtaja Suho kiittelevät yhdessä vietetyistä talvista. Biisi loppuu veikeästi kaikille tutun joululaulun, kulkusten sävelmällä.

Toiseksi viimeinen, trap-vaikutteinen Twenty Four päästää ryhmän räppärit ääneen ja yllättää positiivisesti talvialbumille epätyypillisenä lisänä. Kertosäkeessä toistuva ”You’re my twenty four” — ”Olet minun kaksikymmentäneljä” viittaa vuorokauden 24 neljään tuntiin.

Levyn päättää minimalistinen elektrokappale Winter Heat, joka on EXOlle tyypilliseen tapaan poppia ja räppiä tasapainoisesti vuorotteleva biisi. Sanoituksissa bändin pojat unelmoivat kylmään talveen vierelleen lämpöä.

Kaiken kaikkiaan For Life on kuuntelukokemuksena ja musiikillisena kokonaisuutena erittäin miellyttävä ja tasapainoinen. Liikoihin joulukliseisiin ei ole syyllistytty, joten albumi sopii kuunneltavaksi niin keskitalven pakkasiin kuin kesän helteisiinkin.

Musiikillisesti For Life jatkaa edellisen pitkäsoiton EX’ACTin minimalistisessa elektronisessa äänimaailmassa.