BoA – Winter Love


kirjoittaja: Chenka - kääntäjä: Domie

Winter Love julkaistiin marraskuussa 2006 kahtena painoksena; normaalina painoksena sekä rajoitettuna painoksena, minkä mukana tuli DVD Winter Loven musiikkivideolle. Molemmissa painoksissa on viisi laulua.

Vain kolme kuukautta aikaisemmin BoA julkisti edellisen singlensä nimeltä KEY OF HEART/DOTCH. Siinä missä kyseenomainen julkaisu suorastaan huusi kesää, on tämä single puolestaan sen vastakohta talviteemoineen ja balladeineen.

Nimikkolaulu Winter Love ei tuo talven tunnelmaa kovinkaan paljon, vaikka toista voisi luulla kappaleen nimestä, mutta sen sijaan se on keskiverto balladi. Siitä huolimatta se on kiva kappale singlelle, BoA:n ääni on upea kuten tavallista ja kappale on ylipäätänsä aika boamainen.

Toinen kappale, Candle Lights, on hitusen enemmän menevämpi kuin Winter Love. Voisi jopa sanoa, että kappaleessa on pieni espanjalainen vivahde, pääasiassa kitaran takia. Kitara tuo kappaleeseen ainutlaatuisuutta silti pysyen BoA:n tutussa soundissa.

Vaikka kahdessa ensimmäisessä kappaleessa on vain häivähdys talvisesta tunnelmasta, BoA:n cover kappaleesta Last Christmas tuo joulutunnelman. Tämä on upea cover tästä suositusta joulukappaleesta BoA:n tyyliin.

Kappaleet 4 ja 5 (Winter Love TV MIX ja Candle Lights TV MIX) ovat käytännössä samoja kappaleita, mutta miksattuna televisioon sopivaksi. Laulu sekoittuu näissä enemmän taustamusiikkiin.

Winter Loven musiikkivideo, mikä tuli rajoitetun painoksen mukana tulevalla DVD:llä tuo talvitunnelmaa enemmän kuin itse laulu. Asettelu on kaunis sekä tapa, millä ’tarina’ esitellään on hienosti tehty. Musiikkivideo tekee laulusta ja sen sanomasta paljon vahvemman.

Kokonaisuudessaan tämä single on hyvä joulusingle. Vaikka single on laululle Winter Love, kaikista vaikuttavin kappale on cover Last Christmas -kappaleesta. Voisin suositella tätä singleä niille, jotka eivät ole kuunnelleet artistia vielä, koska Winter Love on hyvin BoA:lle tyypillinen balladi. Toki tämä single on myös BoA-fanien ’pakko saada’ -listalla.