© KoME

Big Bangin tapahtuma Tokiossa, Japanissa


kirjoittaja: Tessa - kääntäjä: Domie

Lokakuun 22. päivä julkaistiin Big Bangin ensimmäinen Japanin albumi Number 1. Albumia mainostaakseen yhtye järjesti tapahtuman Tokion Sunshine Cityssä, joka on Ikeburossa sijatseva suuri rakennuskompleksi. Sunshine City sisältää mm. ostoskeskuksen, ravintoloita, hotelleja, akvaarion, planetaarion sekä tarkkailusillan.

Tapahtuman sijainniksi oli valittu pohjakerros, mutta paikan ollessa varsin avoin pystyi show’ta seuraamaan viidestä muustakin kerroksesta. Iso joukko faneja oli kerääntynyt joka kerrokseen jo puoli viideltä, vaikka tapahtuma alkoi vasta kuudelta. Noin puoli kuuden maissa henkilökunta alkoi näytellä kylttejä kieltääkseen kuvien ottamisen tapahtuman aikana. Ihmiset, jotka olivat saapuneet paikalle vain ostoksille, olivat uteliaita ja yrittivät nähdä mitä alakerrassa oikein touhutaan. Paljoa he eivät nähneet, sillä henkilökuntaa ja kuvaajia oli paikalla paljon. Tekeillä ei ollut kuitenkaan vielä mitään mielenkiintoista.

Noin varttia vaille kuusi juontaja saapui ja yleisöä tervehdittyään aloitti puheensa albumista, joka julkaistaisiin tänään. Tämän lisäksi seurasi muutama muu puhe, mutta yleisö ei tuntunut kuuntelevan vaan odotteli idoleitaan saapuvaksi. Moni fani olikin tuonut mukanaan fanitavaraa, kuten huiveja ja erilaisia valaisimia. Muutamilla faneilla oli kylttejä, joihin he olivat kirjoittaneet tekstiä hangulilla.

Yhtäkkiä valot sammuivat ja ihmiset alkoivat kiljua ja taputtaa. Valitettavasti vielä ei kuitenkaan ollut Big Bangin vuoro, vaan juontaja vaati ettei kuvia otettaisi. Muutamaa hetkeä myöhemmin valot sytytettiin ja intro alkoi. Fanit pitivät kovaa ääntä ja intron loppuessa Big Bangin jäsenet kävelivät energisesti lavalle. Yleisö toivotti G-Dragonin, Tae Yangin, T.O.P:n, Dae Sungin ja Seung Rin lavalle taputtaen ja huutaen bändin nimeä.

Big Bang aloitti kappaleella Number 1, jonka aikana bändin jäsenet tanssivat ja räppäsivät villiten yleisön. He olivat pukeutuneet rentoon urbaaniin tyyliinsä ja useammalla jäsenistä oli aurinkolasit. Valitettavasti musiikki tuli vain pohjakerroksesta, joten äänenlaatu ylemmissä kerroksissa oli melko huono ja pehmeä. Kahdessa ylimmäisessä kerroksessa olikin aluksi vaikeuksia kuulla Big Bangin laulamista. Kappaleen loputtua fanit alkoivat taas taputtaa ja pitää kovaa ääntä.

Jäsenet puhuivat hetkisen japaniksi kiittäen fanejaan – heidän japanin lausuntansa oli täydellistä. Tämän jälkeen he esittivät toisen kappaleensa Haru Harun, jonka yleisö välittömästi tunnisti, alkaen hyppiä ja huutaa. Big Bang tanssi kappaleen hyvin ja joissakin kohdissa yleisö lauloi lujempaa kuin itse Big Bang. Kappaleen päätyttyä bändi vilkutti ylempien kerrosten yleisölle ja yleisö vilkutti takaisin huudahdellen.

Bändi lauloi lyhyehkön a cappella -osuuden, jossa jäsenet myös beatboksasivat. Ilman taustamusiikkia heidän äänensä kuuluivat voimakkaammin ja nyt ylempien kerrosten yleisö kuuli lahjakkaan ryhmän laulua kunnolla. Kappale loppui bändin ja fanien huutaessa yhdessä ”Big Bang!”.

Eräs nainen käveli tapahtumapaikalle ja yritti sanoa jotakin, mutta yleisö piti erittäin kovaa ääntä. Oli vuorossa bändin jäsenten lyhyt haastattelu. He aloittivat esittelemällä itsensä ja vastasivat tämän jälkeen esitettyihin kysymyksiin. Tuokion loputtua Big Bang kumarsi ja vilkutti lähtiessään sitten lavalta. Yleisö taputti onnellisena ja kääntyi lähteäkseen ajatellen tapahtuman jo päättyneen.

Parin minuutin kuluttua muutamat pohjakerroksen fanit aloittivat huutamisen uudestaan ja kaikki fanit ryntäsivät juosten paikalle. Big Bang oli palannut tarjoamaan lehdistölle kuvaussession. Aina välillä joku jäsenistä katsoi ylös vilkuttaakseen faneilleen. Kuvaussession päätyttyä koko tapahtuma päättyi viimein – kokonaisuudessaan tapahtuma kesti noin kaksikymmentä minuuttia. Innokkaat ja aktiiviset fanit saavat Big Bangin tulevaisuuden Japanissa näyttämään varsin valoisalta!