© Nicolas Meunier

Baby Jin Japan Expossa


kirjoittaja: Jade & Hanachan - kääntäjä: Anu

KoME tapasi sooloartistina, tuottajana ja säveltäjänä toimivan Baby Jinin Ranskan Japan Expo -tapahtumassa heinäkuussa.

Esittelisitkö itsesi lukijoillemme?

Baby Jin: Olen Baby Jin Etelä-Koreasta. Toimin tuottajana, säveltäjänä, näyttelijänä, mallina ja laulaja/räppärinä.

Onko tämä ensimmäinen vierailusi Ranskassa? Oletko ehtinyt kierrellä paikkoja?

Baby Jin: Tämä on ensimmäinen kertani. Itse asiassa minulla ei ole ollut aikaa käydä eri paikoissa. Suuntasin vain kaduille ja Pariisiin. (toim. huom: Japan Expo sijaitsee noin tunnin matkan päässä Pariisista.)

Olet ensimmäinen korealainen artisti, joka esiintyy Japan Expossa. Miltä se tuntuu?

Baby Jin: Moni luuli minun olevan Japanista, mutta mitä väliä. Aasia on Aasia. Tarkoitan, että ihmiset ovat samanlaisia ihonväristä huolimatta, eikös? En siis välitä kansallisuudesta, mutta olen Koreasta. (nauraa)

Mikä sai sinut hyväksymään kutsun ja tulemaan Japan Expoon?

Baby Jin: Koska olen kiinnostunut. Pidän japanilaisesta kulttuurista ja pidän Euroopasta, Ranskasta, rakastan muotia ja musiikkia ja elektronista housea. Housessa ja elektronisessa musiikissa Ranska on maailman paras paikka.

Ensimmäisellä singlelläsi, Baby Jinillä, teit yhteistyötä 8eightin Jooheen kanssa. Millaista hänen kanssaan oli työskennellä?

Baby Jin: Niin, niin, treenasimme ennen hänen debyyttiään. Hän on nuorempi ystäväni. Mutta debytoituaan hänen ulkonäkönsä muuttui. Olin että ”Moi..?” (nauraa) Se tuntuu vähän oudolta, tiedätkö? (nauraa) Mutta ei se mitään, se on ihan okei.

Millaista tuottajan työ on?

Baby Jin: Se on haastavaa. Juureni ovat hiphopissa, mutta haluan sen kuulostavan kekseliäämmältä. Nykyään olen kiinnostunut house-musiikista.

Kenen artistin kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä tuottajana ja laulajana?

Baby Jin: Vaikea kysymys. Miksipä en työskentelisi USA:ssa tai Ranskassa… artistien kuten Davien Guettan, Justicen tai Timbalandin kanssa…

Onko mielessäsi kuuluisaa korealaista artistia, jonka työhön olisit mieltynyt hiljattain, tai jonka fani olet?

Baby Jin: Eipä oikeastaan. En oikeastaan edes kuuntele korealaista musiikkia… en välitä kansallisuudesta, mutta etsin hyvää musiikkia. Musiikki on kuin ruokaa. Täytyy etsiä hyvää ruokaa, syödä sitä ja se on hyväksi terveydellesi. Se on samanlaista musiikin kanssa. Täytyy etsiä hyviä lähteitä. En välitä siitä millaista musiikki on – rappia, elektronista, hiphoppia tai klassista, en välitä siitä.

Olet ilmeisesti tekemässä paluuta singlellä nimeltä Ya My Star. Kertoisitko tästä lisää?

Baby Jin: No, Japan Expossa esiintyessäni olin luonut erikoisversion Ya My Starista Japan Expoa varten. Se on remiksaus ihan vain Japan Expoa varten. Alkuperäinen versio on lähempänä hiphoppia. Halusin antaa sille uuden soundin, tiedätkö. Piditkö siitä?

Kyllä, se oli siisti. Entä onko sinulla suunnitelmia kansainvälistä uraa varten?

Baby Jin: Ensin haluan keskittyä Eurooppaan. Voin mennä muualle myöhemmin, sillä soundien suhteen Eurooppa vaikuttaa sopivan minulle.

Mitä aiot tehdä Ranskassa ennen paluutasi Koreaan?

Baby Jin: Haluan yrittää haalia hyviä bisnessuhteita, haluan tavata paljon ihmisiä.

Kun saavuit Ranskaan, yllättikö tai shokeerasiko mikään sinua?

Baby Jin: Ensimmäisellä kerralla oli epämiellyttäviä asioita kuten ruoka, rakennukset, ihmiset… Mutta rakastan Ranskaa, se on niin kaunis. Ja rakastan Pariisia ja patonkeja. Syön patonkia nykyään päivittäin. Ja tiedätkö, aina vessaan mennessä on se sama haju. (nauraa)

Näytti siltä että sait esiintymiselläsi paljon uusia faneja. Mistä se sinusta johtuu?

Baby Jin: En tiedä… se on kohtaloni?

Luuletko että voisit palata Ranskaan tai Eurooppaan?

Baby Jin: Kenties lokakuussa, Pariisiin.

Täytyykö korealaisten artistien mielestäsi laulaa englanniksi voidakseen debytoida Aasian ulkopuolella?

Baby Jin: Kyllä mielestäni, mutta… kieli ei ole ainoa tärkeä asia. Tiedäthän, JYP ja YG yrittävät nyt luoda itselleen nimeä amerikkalaisilla markkinoilla. Mutta mielestäni he saattaisivat tarvita harjoitusta biittien ja soundien kanssa. Mielestäni he yrittävät kuulostaa kovin amerikkalaisilta, mutta laatu ei vastaa amerikkalaisia lauluja.

Selvä, tämä on viimeinen kysymys. Onko sinulla viestiä lukijoillemme?

Baby Jin: Kiitos haastattelusta. Teen parhaani luodakseni hyvää musiikkia. En välitä siitä pitävätkö ihmiset minusta, mutta haluaisin heidän pitävän musiikistani. Jos vain mahdollista, haluaisin tavata hyviä artisteja, tehdä yhteistyötä ja luoda hyvää kamaa. En välitä siitä olisiko kyseessä vierailuja muiden kappaleilla vaiko jotain muuta. Haluan tehdä kaikkea mitä vaan pystyn.

KoME kiittää KBM entertainmentia ja Baby Jiniä.
Baby Jin - Ranska - Japan Expo 2010