© KoME Suomi, Hanna-Riikka Kontinaho

Arvostelussa KOREA BOXin K-Snack Box


kirjoittaja: Hanna

KOREA BOX on eteläkorealainen yritys, joka tarjoaa erilaisia Etelä-Koreaan ja Kpoppiin liittyviä tuotepaketteja yksittäin tai säännöllisenä kuukausitilauksena. Valikoimasta löytyvät K-Snack Box, K-Beauty Box ja K-Pop Box, jotka nimensä mukaan sisältävät joko uusimpia korealaisia herkkuja, kosmetiikkaa tai Kpoppiin liittyviä tuotteita. K-Pop Boxin sisältöön saa itsekin vaikuttaa.

Olinpa kyllä positiivisesti yllättynyt, kun K-Snack Box viimein saapui arvosteltavaksi! Premium-koon laatikko sisälsi kirjeen, tuoteselosteen, 13 eri tuotetta suolaisista herkuista makeisiin välipaloihin ja pienen yllätyksenkin – sheet maskin ja kankaisen pussukan, joka kirjeen mukaan on eräänlainen onnentuoja uuteen vuoteen.

© KoME Suomi, Hanna-Riikka Kontinaho

Boksin avaaminen. Näkyvillä kirje ja tuoteseloste.

Ennen herkkuihin tarttumista täytyy ihailla söpöä kirjettä. Se on käsinkirjoitettu englanniksi ja tekee varmasti jokaisen tilaajan olon erityiseksi. KOREA BOXin asiakaspalveluun on muutenkin ollut helppo ja ilo olla yhteydessä.

Kun olen saanut kaikki pussukat ja laatikot pöydälle silmäiltäviksi, tutkin tuoteselostetta. Sen alussa opetetaan yksi koreankielinen ilmaus, joka sopii kevääseen: a-leum-dab-da (It’s beautiful 아름답다). Sen jälkeen on lyhyt tervehdys ja kertomus kevään etenemisestä Koreassa. Siellä nähdään pian kirsikankukkia! Sitten esitellään laatikon sisältämät tuotteet. Kuvat ja tuotteiden nimet ovat selkeästi esillä. Tämä maaliskuun boxi ei ole sisällöltään vaikea hahmottaa, mutta niin sanottu tarjoilusuositus voisi olla myös oleellinen. Jotkut tuotteet nimittäin saattavat maistua paremmilta kylmänä/lämmitettynä aiemman kokemukseni mukaan. Mikäli asia selostetaan tuotepaketissa, sitä ei korean kieltä osaamaton voi ymmärtää.

© KoME Suomi, Hanna-Riikka Kontinaho

Tteokbokki-snacksit. Vasemmalla tulisempi versio.

Sitten pääsenkin käsiksi itse naposteltaviin! Tämä boxi on erikoistunut tteokbokkiin eli katuruokana suosittuihin mausteisiin riisikakkuihin. Paketti sisältää kaksi tteokbokkin makumaailmaan vievää snack-pussukkaa, joista ’Rice Tteokbokki Snack’ on selvästi ’Shindangdong Tteokbokki Snackia’ tulisempi vaihtoehto. Tulisuus jatkuu ’Chicken Hot Gangjeong’ -snacks-pussilla. Kananmakuinen rouskuva naposteltava on aika mausteinen suomalaisen suussa, mutta ei onneksi liikaa. En ole ennen maistanut tteokbokkia tai gangjeongia, joten sain ihan uusia makuja ja tulisuusasteita makupalettiini. Kaikki kolme koukuttivat maullaan, mutta pieni pussikoko hillitsi syömästä kourakaupalla.

© KoME Suomi, Hanna-Riikka Kontinaho

Oh! Potato! Ranch Dip’, ’Chicken Hot Gangjeong’ ja ’Wang Sora’.

Mutta mikä on tämä ’Oh! Potato! Ranch Dip’? Nam, sanon minä! Niin sanoi myös raatini kotona. Kyseessä on perunasta valmistettu tikkumainen sipsi, joka muistuttaa suomessa myytäviä Taffelin Snack Friesejä. Korealaisversion maku on tosin miedompi. Niiden mukana tuli myös sipulinen ja pikkelssinen ranch-kastike.

Vihreästä sipsipussista on hyvä siirtyä vihreään laatikkoon, joka näyttää sisältävän muroja. Tarjoilen murot itselleni tuttuun tapaan maidon kanssa ja ei kun maistamaan! Nämä neliönmuotoiset murot on täytetty suklaalla. Minut yllättää, etteivät murot maistu yhtään liian sokeriselta. Yleensä maistamani suklaamurot ovat olleet aivan liian makeita. KOREA BOXin suklaamuroissa on myös lisättyä kalsiumia, minkä vuoksi näitä voisi luulla jo terveelliseksi välipalaksi.

Loput K-Snack Boxin sisällöstä ovat makeita syötäviä. ’Wang Sorat’ ovat kotilon muotoisia sokerisia rouskuteltavia, joille en mielessäni löydä vastinetta syömistäni ruuista. Paketin sisältämät suklaiset, vohveliset ja jugurttiset keksit ovat tosin aika samanlaisia kuin Suomessa, joskin ehkä aavistuksen vähäsokerisempia. Keksit menevät mukavasti päiväkahvin kylkiäisinä.

© KoME Suomi, Hanna-Riikka Kontinaho

Yo Heim -keksipaketti.

Premium Box maksaa vajaat 30€ sisältäen postituksen. Se on säännöllisesti tilattuna tyyris, mutta siitä riittää herkuteltavaa pitkäksi aikaa yksittäisenä tilauksenakin. Pienempi Regular Box maksaa noin 17€. Maksu tapahtuu PayPalin kautta.

KoMElaisena minulla oli ilo tutustua KOREA BOXin maaliskuun boxiin. Parasta olivat ehdottomasti suolaiset herkut! Boxi toi piristystä arkeen ja antoi makunystyröille mahdollisuuden tutustua uusiin elämyksiin. Kiitokset KOREA BOXille!