© 4Minute

4MINUTE – For Muzik


kirjoittaja: Keike

Elokuun 2009 lopulla 4MINUTE julkaisi For Muzik -nimisen minialbumin. Tyttöjen ensimmäinen Aasia-kiertue alkoi vuoden 2010 tammikuussa, kattaen Taiwanin, Filippiinit, Thaimaan, Hongkongin ja Japanin.

Levy alkaa For Muzik -nimisellä introlla, joka avartaa levyn teemaa. Tyttöjen taitava rap on hieno alku. MUZIK seuraa introa hienosti, ja kappale on hyvä tanssikappale. Kappale on erityisesti keskittynyt Jiyooniin. Tämä laulu saa kuulijan tuntemaan itsensä vahvaksi naiseksi, ja tuo selvästi girl powerin jälleen muotiin. Kappale on todella hyvä juhlimiseen ja lauluun jää kummalla tavalla koukkuun. Kertosäe ja rytmi ovat erittäin tarttuvia ja hittiainesta. Seuraavana levyllä on Hot Issue, joka on puolestaan keskittynyt Hyunaan. Tämäkin kappale on täynnä tyttövoimaa ja saa hymyn kuulijan huulille. Kappale on tarttuva ja mukavan leikittelevät raposuudet sopivat siihen loistavasti.

Neljäntenä on kaunis What a Girl Wants, joka keskittyy Gayooniin. Kappale on erittäin tarttuva ja tunnelmaltaan romanttinen ja viaton. Kertosäe on tarttuva ja saa kuuntelijan laulamaan mukana. Kappaleessa on taidokkaasti sekoitettu kaunista laulua ja rappia, joka tuo musiikkiin omanlaisensa tunnelman. Kappale on selkeästi levyn parhaimmistoa ja jokainen tyttö voi luultavasti samaistua suloiseen lauluun. Uskyeo (Funny) on levyn viides kappale, ja se on vakavampaa linjaa vetävä kappale. Tunnelma on huomattavasti rajumpi kuin aiemmissa tyttömäisissä kappaleissa, ja se tuo mukavan lisän levylle. Raposuudet ovat voimakkaita ja hienoja, tuoden esille tyttöjen taidot. Loppujen lopuksi kappale kuitenkin hieman toistaa itseään.

Seuraavana levyllä on Anjullae (Won’t Give You), jossa on haikea tunnelma. Kappaleen raposuudet on taitavasti sovitettu laulun kanssa ja kokonaisuus on mielenkiintoinen ja kaunis. Balladien riveihin kappale sopii kuitenkin täydellisesti ja levyllä tämä sopii muiden joukkoon hienosti. Viimeisenä levyllä on Hot Issue (Remix), uudelleen miksattu versio alkuperäisestä kappaleesta. Se on aika lailla samanlainen kuin alkuperäinenkin, muutamia taustamusiikin muutoksia lukuun ottamatta.

Tämä tyttöbändi on hieno uusi tulokas korealaisen musiikin taivaalla, ja he tuovat legendaarisen girl powerin takaisin kaikille sitä kaipaaville. Levy osoittaa että tytöt pitävät siitä mitä tekevät ja ovat taitavia siinä. For Muzik oli debyyttinä varsin onnistunut, ja levy osoittaa että tytötkin voivat olla rajuja. Omalaatuisen tyylin ja hienon musiikin siivittämänä tämä viisikko voi hyvinkin valloittaa maailmaa.