© Rain

Rain – Rain Wonder Trip


kirjoittaja: Anu

Bandai Namco julkaisi Rainin tähdittämän pelin Sonyn kannettavalle PSP-konsolille Japanissa vuonna 2006. Tuolloin elettiin Rainin suosion leviämisen aikakautta – popparin ensimmäinen soolokonsertti Japanissa järjestettiin vuonna 2005. Vahvasti koko Aasian markkinoille osoitettu peli Rain Wonder Trip on tekstitetty jo alkuperäisestikin englanniksi ja sittemmin julkaistu myös korealaisena ja yleisaasialaisena versiona. Rain Wonder Trip sisältää kaksi Sonyn käsikonsoliin sopivaa UMD-levyä, joista toiselta löytyy peli ja toiseltä ylimääräisiä making of -videoita. Lisälahjana mukana tulee setti Rainin kuvilla varustettuja keräilykortteja.

Pelistä julkaistiin myös erityinen rajoitettu painos. Tämä hintavampi versio sisältää kaiken lisäksi PSP-telineen, jossa pelikonsoliaan voi lepuuttaa. Teline kootaan muutamasta vaaleasta muovinkappaleesta kuvallisen ohjelapun mukaisesti. Osasten yhteenliittämisen jälkeen alkaa somistaminen: telineen kuva-aukkoihin voi pujottaa kaksi mieleistään Rain-kuvaa mukana tulevan valikoiman joukosta. Nämä kuvat ovat pienempiä kuin edellä mainitut keräilykortit, vain noin 5x5cm. Ajatus Rainille ja PSP:lle osoitetusta yhteisalttarista saattaa olla hykerryttävä, mutta valitettavasti lopputulos ei vaikuta erityisen ainutlaatuiselta tai näyttävältä.

Rain Wonder Trip korostaa tyylikkyyttään heti alkuun pelivalikon seesteisen R’n’B-tunnelman ja viimeisteltyjen promokuvien avulla. Pian PSP:n kirkkaalle ruudulle ilmestyy eloisaa videokuvaa konserteista ja backstagelta It’s Raining -klassikon tahdittamana. Tällaiselta pop-tähdestä tehdyn videopelin intron tulisikin näyttää!

Peliin on valittavissa englanninkielinen tekstitys, joten kun Rain pääsee konsertista limusiiniinsa ja alkaa puhua pelaajalle, ei länsimaisillakaan faneilla mene sormi suuhun. Itse peli sen sijaan koostuu erilaisista minipeleistä eli ”televisio-ohjelmista”, joissa seikkailevat piirretyt animaatiohahmot. Rainin osaksi jää vilahdella erilaisissa pikkuvideoissa minipelien välillä. Limusiini toimii keskuksena, johon palataan esimerkiksi tarkistamaan tietovisapisteillä ansaitut tavarat ja muuten vain seuraamaan Rainin tuumailuja.

Minipelit eivät ole erityisen monipuolisia. Tärkein niistä on Quiz Billionaire, tietovisa, jossa kerätään pisteitä vastaamalla Rainiin liittyviin kysymyksiin. Aiheisiin lukeutuu esimerkiksi se, onko Rain näytellyt mainoksessa taksikuskia, ja missä hän kehittelee tanssiliikkeensä. Toisaalta osa liippaa vain läheltä: Rainin kerrotaan ihailevan Charlie Chaplinia, joten pelaajalta kysytään myös hänen urastaan. Samankaltaisia venytettyjä aihepiirejä löytyy myös Rainin harrastuksiin ja draamasarjoihin liittyen.

Osa minipeleistä taasen on suorastaan hyödyttömiä, kuten esimerkiksi päivän Rain-ilmeen ja -poseerauksen valitsevat ennustajat. Mukana ei tule edes hatusta vedettyä horoskooppitekstiä, kuten nimestä Daily horoscope voisi päätellä. Musiikkivideokanavalla piirretty DJ-hahmo puolestaan höpöttää aikansa ennen vankilapakoteemaisen Bad Boyn eli Nappeun namjan aloittamista. Myöhemmin kanavalle avautuu lisää videoita. Erillinen radio-osuus sentään toimii juuri niin kuin toivoisi, yksinkertaisena soittimena. Valikoimasta löytyy Bad Boyn ja It’s Rainingin lisäksi muassa muassa Even You, Are You Glad That I’m Famous?, My Groove sekä I Do kahtena versiona, koreaksi ja japaniksi.

Special Movies -UMD sisältää making of -materiaalia pelin video-osuuksien kuvaamisesta. Lisäksi mukana on englanniksi tekstitetty videoviesti, jossa Rain hehkuttaa peliä ja kertoo sen tekemisestä. Rain suosittelee peliä etenkin kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita hänestä lavan ulkopuolella. Tämä kommentti on varsin osuva, sillä kuten todettua, Rain Wonder Trip ei ole musiikki- tai tanssipeli. Video-UMD:n kestoksi kerrotaan 30 minuuttia. Toisin kuin monet muut PSP:n elokuva- ja musiikkivideot, on tämä UMD aluekooditon.

Rain Wonder Trip on ehdottomasti suunnattu suoraan Rainin faneille. Minipelit itsessään ovat melkoisen vaatimattomia ja kaiken lisäksi vaativat fanitietoutta tai vähintäänkin kiinnostusta. Mukana on myös huonohkoja vitsejä, kuten valmiin videokuvan päälle lisätyt, omia kommenttejaan esittävät piirretyt hahmot. Näihin lukeutuu esimerkiksi Rainin naismenestystä ihmettelevä bodari. Faneille Rain Wonder Trip on kuitenkin tutustumisen arvoinen teos, olettaen että sitä ajattelee multimediakokonaisuutena pelielämyksen sijaan. Rajoitettua versiota sen sijaan voi suositella ainoastaan paatuneimmille fanitavarakeräilijöille.